FORÆLDRE

find mere information om de udfordringer dit barn kan møde.

Læs mere ung SSP
PROFESSIONELLE

er du i tvivl om fremgangsmåden eller lovens rammer?

Læs mere SSP Professionel
UNG

har du en problemstilling du har brug for hjælp til, eller er du i tvivl om noget?

Læs mere SSP Forældre

Pjecer

SSP-LYNGBY OPSØGENDE GADETEAM

Gadeteamet er SSP-Lyngby opsøgende team. Gadeteamet består af SSP-medarbejder som udover deres faste arbejde på kommunens folkeskoler og klubber, arbejder opsøgerne på udvalgte tidspunkter.

Vi du vide mere om Gadeteam enten læse mere her på siden eller hente vores pjece.

Pjecen er til de fagpersoner og borger som udfordres af de unges uhensigtsmæssige samvær eller sporerne efter.

 

Når børn og unge deler intime billeder på nettet

Børn og unge har brug for hjælp af de voksne, som er omkring dem, hvis de har oplever at et intimt billede bliver delt. Medierådet for Børn & Unge, Center for Digital Pædagogik, DKR, Red Barnet og SSP-Samrådet har udarbejdet hæftet ” Når børn og unge deler intime billeder på nettet"
I hæftet er der en række gode råd og anbefalinger til, hvordan forældre kan tale med deres børn om at dele billeder på sociale medier. Man kan også læse om, hvad man skal gøre, når skaden er sket – om anmeldelse til politiet, lovgivning og lignende.
 
Hæftet giver i det hele taget en masse nyttig viden til blandt andre lærere, undervisere og øvrige fagpersoner, men kan også bruges af forældre og de unge selv.
 
Hæftet kan hentes på SikkerChats hjemmeside her

Naar_boern_og_unge_deler_intime_billeder_p_nettet.jpg

GODE RÅD TIL AT HÅNDTERE UNGES SAMVÆR PÅ INSTITUTIONER OG SKOLERS LEGEPLADSER

Større børn og unge samles ofte på institutioner eller skolers
legepladser, i parker med videre for at dyrke deres fællesskab.

I nogle tilfælde kan de unges samvær dog medføre hærværk og
svineri på det sted, hvor de mødes. Dette kan skabe utryghed for andre.

Derfor har SSP-Lyngby lavet pjecen: Gode råd til at håndtere unges samvær på institutioner og skolers legepladser. Pjecen er til de fagpersoner som udfordres af de unges uhensigtsmæssige samvær eller sporerne efter.

Pjecen kan hentes her


GODE RÅD TIL ELEVER OG FORÆLDRE - BLÅ MANDAG
På Blå Mandag har de unge ofte mange penge og dyre gaver som smartphones eller tablets på sig. Og uden voksne opsyn kan de unge være oplagte ofre for overfald og tyveri.
I Lyngby-Taarbæk anbefales forældre til at lave en fælles planlægning af blå mandag, da det kan være med til at forebygge ubehagelige episoder og i stedet give de unge konfirmander en god dag.

I den forbindelse har SSP-Lyngby udarbejdet en pjece "GODE RÅD til elever og forældre BLÅ MANDAG", som navnet siger, indeholder pjecen gode råd til forældre og konfirmanderne i forbindelse med blå mandag.

Pjecen kan hentes her


GODE RÅD TIL FORÆLDRE OM SIDSTE SKOLEDAG  

Sidste skoledag er elevernes farvel til skolen, som har været rammen om en stor del af deres liv. Derfor er det vigtigt, at sidste skoledag bliver en positiv oplevelse, og en god dag at se tilbage på.  Det har stor betydning for dagens udfald, hvordan den bliver planlagt. SSP-Lyngby har derfor lavet en række anbefalinger til afviklingen af sidste skoledag.

Pjecen kan hentes her

Web: ActOn-CPHLog ind